Nevšedná terénna vychádzka

Druhú októbrovú nedeľu (12. 10. 2014) sa členovia a priaznivci Slovenského paleontologického klubu rozhodli pomôcť prírode a zároveň sa aj čo-to dozvedieť o unikátnych geologických lokalitách, ktoré sa rozprestierajú na území Národnej prírodnej rezervácie Devínska Kobyla. Zraz bol pri paleontologickej lokalite Sandberg, kde prebehli krátke prednášky o novom, ešte oficiálne neotvorenom Sandbersko-Pajštúnskom geoparku, ako aj o samotnej lokalite Sandberg. Po pútavej prezentácií nasledovalo rozdanie vriec na odpad a rukavíc, no a samozrejme samotné vyzbieranie odpadkov v okolí. Potom nastal presun na ďalšiu nemenej zaujímavú lokalitu zvanú Waitov lom, kde prebehla druhá krátka prednáška upozorňujúca na význam tohto miesta. Z Waitovho lomu nasledoval presun do mestskej časti Bratislavy – do Devína, kde boli vyzbierané odpadky uskladnené na dvore obecného úradu, ktorý svojou ústretovosťou dopomohol k úspešnému priebehu akcie. 

Účastníci tohto podujatia pomohli prírode, dozvedeli sa mnohé zaujímavé fakty a zároveň si vychutnali krásy pestrofarebnej jesene. Zážitky z priebehu podujatia Vám prinášame prostredníctvom fotoreportu nižšie. 

Poďakovanie za podporu podujatia patrí aj portálu Infoglobe a spoločnosti ČIMAE za bezplatné poskytnutie upratovacích prostriedkov. 

Text a foto: Oskár Mažgút

FOTOREPORT:

lokalita Sandberg

Sandbersko - Pajštúnsky Geopark

Náučná tabuľa geoparku aj s logom Paleoklubu

okolie Sanbergu - paleontologické pieskovisko

prednáška o lokalite Sandberg

prednáška o lokalite Sandberg

čistenie Devínskej Kobyly



čistenie Devínskej Kobyly

Waitov lom

paleontologické nálezy

čistenie Devínskej Kobyly

jeseň na Devínskej Kobyle

uskladnenie odpadkov na obecnom úrade v Devíne


Žiadne komentáre:
Napíš do komentárov

Sledujte novinky zo sveta geológie a paleontológie na Twitteri - https://twitter.com/paleoklub
Odoberaj novinky